lördag 2 juni 2007

Den allestädes närvarande sanningen!

Uppslaiter samt övriga anhängare av vett och sans!

Dagens så kallade ”humanistiska, mjuka” angrepp på den sanna vetenskapen, är infekterad av diverse irrläror och kätterska övertygelser. Här frodas illiterater, perestrojkister, dissidenter, pultroner och polytrucker i långa kader. Ärade betraktare av den objektiva sanningen, låt mig i korthet nämna några av de rabulister ni bör ta eder i aktning för. Den bolsjevikiska drömmaren Vygostskij eller hans brottsliga föregångare Karl Marx kan jag inte nog höja varningens pekfinger för! Dock blir kronan på hyckleriets altare ändå överlöparen och opportunisten Bordieu. Denne franske polytrucks irrläror är en styggelse i ögonen för varje människa med minsta uns av sans och vett! Det är var mans plikt och hedervärda uppgift att ta avstånd från dessa besudlande element i lärodoktrinerna. Den enda sanna läran är den kvalitativt, positivistiska ansatsen. Det äro essensen av vetenskap i allmänhet och den objektiva allestädes närvarande sanningen i synnerhet!

Arv och miljö erbjuder förvisso pikanta diskursunderlag i dagens akademiska palaver men jag, och många med mig (Persson, Östling, Södermark, Bergbom et al, 2006) undrar vart begreppen klass… och stil tagit vägen. Följaktligen bör studenten vid varje tillfälle ikläda sig fluga eller i absolut värsta fall slips. För stundenterskan är en tillbörligt lång krinolin eller kjortel att föredra, gärna i kulörten svart eller mörkgrå. Studentmössan är naturligtvis ett gemytligt obligatorium för varje god betraktare av den allestädes närvarande vetenskapen!

Bättre folk! Det är eder statiska plikt och mission att frälsa denna skandinaviska karga obygd från vidskepelse och otukt. Det är av nöden en diger uppgift att banka tukt och förmaning i denna torftiga urbefolkning bestående av skogshuggare, samer och grisbönder!

In Vulpes Vincit Omnia! Skål!

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra initiativ Dr M Olander, äntligen någon som öppet vågar visa sin intellektuella överlägsenhet och sätta det kvalmiga avskummet på plats. Allt för länge har eliten fått stå vid sidan om och se på, när pöbeln huserar fritt, i oförstånd och enfald, utan några som helst repressalier.
Det är slut med det nu.

Sévérité - Élite - Rétablisse!